Sääksmäen Reserviläiset ry arvot ja toiminta

Suomen katu-uskottavin Airsoft-alue

SIL logo
Huittulantie 327

37700 Valkeakoski

Sääksmäen Reserviläisten ”Talvisota jotos – Kollaa kestää”

la04maa(maa 4)14:00su05(maa 5)15:00Sääksmäen Reserviläisten ”Talvisota jotos – Kollaa kestää”

Tapahtuman tiedot

Ohjelma:

  • Aloitus kokoontuminen klo 14.00 Säres Centerillä. Omat lämpimät maastovarusteet (makuualustat / pussit – ym. talviasut ) mukaan
  • Tulokahvit sekä esittely tapahtuman kulusta
  • Tehtäväjako, varusteiden jako ja telttojen pystytys
  • Telttojen pystytys
  • Ruokailu (soppa)
  • Klo 18.00 lähtö maastolenkille Centerin pihasta, lenkin kesto n.4-5h, paluu leiriin n. klo 23.00
  • Majoittuminen puolijoukkueteltoissa, makkaranpaistoa
  • Aamukahvit klo 9.00
  • Klo 10.10 alkaa leirin purku ja varusteiden luovutus
  • Portit suljetaan klo 15.00

Nyt kaikki paikalle ulkoilemaan. Nautitaan yhdessäolosta, muistellaan Talvisodan henkeä ja samalla tutustutaan SäRes Centeriin. Tärkeää että olet rennolla mielellä ja lämpimästi varustautunut.

 

 

Ilmoittautuminen pakollinen viimeistään 27.2.2023

Torsti 0407784496 txt, WhatsApp, email torsti.kustaa@gmail.com

Vesku 0400233092 txt, WhatsApp, email niemela.vesa@gmail.com.

Osallistumismaksu per henkilö 10€ Säres jäseneltä, ulkopuolisilta 15€, (voit ottaa kaverin mukaan). Sisältää sopan, makkaran, aamu- ja iltapalan sekä hienon tunnelman!

 

 

Historiaa: maanantaina 4. maaliskuuta 1940. Talvisodan 96. päivä

Taistelua käytiin nyt jäällä Kotkan ja Virolahden välillä ja siihen osallistuivat kaikki rannikkolinnakkeet Kotkan edustalta itään Kukioon, Pukkioon ja Mustamaalle asti.

Rantaviivan suojaksi oli haalittu helmikuun lopulta alkaen kaikki 16-64-vuotiaat kykenevät ja muista tehtävistä vapaat miehet. Moni oli kotimaisemissaan. Suojeluskuntalaisille maastot ja sodankäynti saarissa oli tuttua runsaan harjoituksen kautta. Talvisodan aikana alueella käytiin myös jalkaväkikahakoita. Kymenlaakson lotat kantoivat kortensa kekoon miesten tukena huollossa ja ilmavalvonnassa.

Kotkassa moni tunsi lattian värähtävän allaan kun Rankki ja Kirkonmaa avasivat tulen. Värähdyksen jälkeen seurasi järeiden tykkien laukausten ääni. Kymmentuumaiset Durlacher -tykit (ks. kolmanneksi viimeinen kuva alla) sinkosivat  235-kiloiset kranaattinsa sumuisen taivaanrannan taa. Kun tykit vaikenivat laskeutui suomalaisten tuliasemiin hiljaisuus. Sinne ei kuuluneet maalialueen äänet. Jäällä huudettiin äitiä, jumalaa ja isä-Stalinia. Äänet vaikenivat jään autiuteen. Moni vajosi hyiseen Suomenlahteen, loput hoiteli armoton viima. Taistelu oli pian ohi. Hyökkäys torjuttiin jäälle ja puna-armeija kärsi ainakin tuhannen miehen tappiot.

Maaliskuun neljäs oli verinen myös maarintamilla idässä. Kollaalla JR 69 torjui neuvostojoukkojen suurhyökkäyksen.

Vuosalmella alkoi jo aamu kuudelta neuvostojoukkojen hyökkäys ja sillanpää Äyräpään kirkon maastossa menetetään iltaan mennessä.

Laatokan Karjalassa IV Armeijakunnan alueella Osasto Alfthanin yritys vallata Lavajärven kylä epäonnistuu,

Iittalassa tapahtuu tuhoisa junaonnettomuus. Tavarajuna ja pikajuna törmäävät toisiinsa. Törmäyksessä kuolee 31 henkeä, joista 11 on lapsia.

Holmenkollenin kisoissa vietetään tänään Suomen päivää. Pikaluistelija Clas Thunberg sanoi puheessaan Holmenkollenilla: ”Kansani pyytää, että te täällä Norjassa oivallatte Suomen asian omaksi asiaksenne. Rintamalla kaatuvat suomalaiset kaatuvat Pohjolan puolesta.” Thunbergin puheen jälkeen tilaisuudessa kuultiin Maamme-laulu.

Suomen kenttäarmeija alkaa olla lopussa. Päämajassa ja maan poliittisessa johdossa tiedostetaan viimeistään nyt, että sota ei voi jatkua enää kuin enintään muutaman viikon. Länsimaiden apu ei ehtisi ajoissa.

Lähde: Suomen Sotilas.

more

Aika

4 (Lauantai) 14:00 - 5 (Sunnuntai) 15:00

Järjestäjä

Sääksmäen Reserviläiset ry

SäRes-Center on Valkeakosken Sääksmäelle rakentuva yli 40 hehtaarin kokoinen Airsoft harjoitus- ja tapahtuma-alue, jota ylläpitää Sääksmäen Reserviläiset ry
https://säres.fi/yhteystiedot/ Huittulantie 327 37700 Valkeakoski

Learn More

Instagram Link

Vastaa